Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τάρτα Φράουλας..!

Δροσερή Τάρτα Φράουλας ...

Τι θα χρειαστούμε:

για την ζύμη:
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ.βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. αμύγδαλα λεπτοτριμμένα
  • 1 αυγό
  • αν θέλετε να κάνετε σοκολατένια τάρτα προσθέστε στη ζύμη 1 κουταλάκι γλυκού κακάο και 50 γρ ζάχαρη επιπλέον

για την κρέμα:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml κρέμα μασκαρπόνε
  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ.φράουλες
    μαρμελάδα βερίκοκο

    Εκτέλεση:

    1. Ετοιμάστε τη ζύμη
    Ανακατέψτε αλεύρι, ζάχαρη, αμύγδαλα και τρίψτε μέσα το βούτυρο. Όταν γίνει ψιχουλιαστό, προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε. Θα ενωθεί και θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίξτε σε φύλλο με τη βοήθεια μεμβράνης και καλύψτε το βουτυρωμένο σκεύος. Η ποσότητα καλύπτει ταψάκι 33Χ23Χ5 ή στρογγυλή ταρτιέρα 30 εκ. Τρυπήστε με πηρούνι εδώ και εκεί και ψήστε την άδεια τάρτα στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Αφήστε τη να κρυώσει.
    Με ένα πινελάκι, αλείψτε την επιφάνειά της με μαρμελάδα βερύκοκο για να την στεγανοποιήσετε. Έτσι όταν πέσει η κρέμα, δεν θα τραβήξει υγρασία και θα παραμείνει τραγανή.
    2. Ετοιμάστε την κρέμα
    Χτυπήστε, με το σύρμα, το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, να αφρατέψει και να κάνει μια κρέμα που στέκεται. Απλώστε την κρέμα πάνω στην τάρτα.
    3.Ετοιμάστε τις φράουλες
    Σκουπίστε προσεκτικά τις φράουλες και αφαιρέστε το κοτσανάκι τους. Κόψτε στη μέση. Αλείψτε με το πινέλο την επιφάνειά τους με τη μαρμελάδα, ώστε να γυαλίσουν και να διατηρηθούν περισσότερο στη ψύξη του ψυγείου.
    Τοποθετήστε τις προσεκτικά πάνω στην κρέμα. Τα φυλαράκια βασιλικού εκτός από χρώμα, δίνουν ένταση στη γεύση. Σκορπίστε τα στην επιφάνεια. Εναλλακτικά, κάντε ξύσματα σοκολάτας ανάμεσα στις φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου